Bezienswaardheden in Astorga

Astorga maakte 400 jaar deel uit van het Romeins Rijk. Daarna is het bewoond door de Goten en de Moren. Het is een Bisschopsdom vanaf de eerste jaren van het Christendom tot heden. In de negentiende eeuw kreeg het ook een industriële functie. De laatste decennia heeft Astorga zich ontwikkeld al een stad met het grootste historische erfgoed en aantal monumenten van de provincie Leon.

Het centrum heeft door de eeuwen heen haar Romeinse stadsplattegrond behouden. De huidige straten stammen uit deze tijd, evenals de vierde eeuwse stadsmuur die het centra bijna geheel omringd.

Romeinse restanten bewijzen zijn grootse verleden in de tijd dat Astorga de hoofdstad was van Noordwest-Spanje. De archeologische restanten zijn gerestaureerd en zeker een bezoek waard, zoals de badhuizen, woningen, verdedigingswallen, legerkamp en het Romeinse rioolsysteem.

De middeleeuwse cathedraal en haar Fabrica (wijk waar nobelen woonden) waren eerst Romaans en zijn nu gotisch. In het museum zijn diverse kunstschatten te vinden.

Het gemeentehuis en de Plaza Mayor stammen uit de achttiende eeuw. Opvallend is de voorgevel met haar bijzondere klok. Een andere bezienswaardigheid is het Bisschopspaleis, ontworpen door de geniale Catelaanse architect Antonio Gaudi. In het paleis is het Museum del Caminos gevestigd met een collectie van archeologische vondsten vanaf de Romeinse tijd tot heden.

In het chocolade museum is de opkomst en teloorgang van de Astorgaanse industrie zichtbaar.

Volg ons!

Reserveren

Meer informatie of direct reser- veren neem contact met ons op

(987) 691 123

Ook grote groepen, trouwerijen en evenementen mogelijk.

Klik hier voor online reserveren.