Surroundings

The hospederia is situated in the historic village Santiago Millas in het northwest of Spain, in the provence of Leon. Santiago  Millas was also named, the capital of the Maragato Region. The village is a typical Maragato village, with the typical houses and the structure of the village. In 1998 the government of Leon declared the village to be an Historic Artistic Monument. It's a good place to discover the area. 

De Hospederia ligt in het monumentale dorp Santiago Millas. Santiago Millas wordt ook wel de hoofdstad van de streek La Maragatería genoemd in het Noord Westen van Spanje in de provincia Leon. 
Het dorp is een typisch "arrieros" dorp uit de 18 de eeuw. Het dorp straalt de sfeer van deze tijd nog uit en dat is goed te zien in de structuur van het dorp en de gebouwen. In 1998 heeft de regering an de Castilla - Leon, het dorp verklaard tot Historisch Artistiek Monument. 
Vanwege de strategische ligging, 300 km van de kust en 300 km van Madrid, beleefde het dorp een grote groei in de 18de en 19de eeuw. Het had zich ontwikkelend tot een belangrijk logistiek centrum in NW Spanje. Dit kan men vandaag nog goed zien in de maat van de gebouwen waar de arrieros hun transportgoederen opsloegen en samenwoonden met hun knechten.
De afgelopen decennia beleefde Santiago Millas een wedergeboorte door het rural toerisme en door de verkoop van vele gebouwen aan personen van buiten het dorp die de huizen gebruiken als tweede woning. Dit heeft geleid tot veel restauraties en een verbetering van de omgeving.
Santiago Millas is gelegen in het lage gedeelte van de Maregateria op een hoogte van ongeveer 1000 m.  De natuur van de omgeving is een typisch lage berglandschap met grote oppervlakten van steeneiken, dennenbossen en landbouwgrond , heuvelig oplopend  tot de bergketen van de berg El Teleno  (2184 m) en de rivier El Duerna, de natuurlijke grens tussen het groene Galicia en de hoogvlakte van Castillie – Leon.
Locatie : 
Autovia/snelweg A6 op 6 km
Astorga streekscentrum 8 km
Leon provinciciehoofdstad 50 km
A Coruña 275 km
Madrid 320 km
Leon Airport 41 km.
Bezoek aan Leon
Vanuit Santiago Millas is het eenvoudig om andere bijzondere plaatsten te bezoeken, zoals de provinciehoofdstad Leon met zijn belangrijke historische monumenten, zoals het Panteon Real van de San Isidro, de gotische cathedraal of het San Marcos.
Naast de monumenten heeft de stad vele musea die interessant zijn om te bezoeken, zoals het museum van de cathedraal, de bibliotheek van San Isidro, de stichting Vela Zanettie, het Mosac (museum van moderne kunst) en het provinciaal museum. Bovendien beschikt Leon over alles wat u van een grote stad mag verwachten, zoals theaters, winkels, sportaccommodaties, ziekenhuizen en een vliegveld.
Bierzo
Bierzo is te bereiken via de snelweg A6 of via de oude middeleeuwse pelgrimsroute de Jakobsweg. In de bijzondere streek Bierzo bezoekt u de Ancares met zijn Keltische architectuur, de Mozarabische gebouwen van de Valles de Silencio (valleien van de stilte), het tempellierskasteel van  Ponferrada, de middeleeuwse straatjes en stegen van Villafranca, dorpjes zoals Molinaseca, Los Montes de Valdueza en Las Medulas de meest spectaculaire goudmijn, aangelegd door de Romeinen en werelderfgoed verklaard door Unesco.Because of the strategic situation, 300 kilometers from the coast and 300 kilometers from Madrid, the village was an important logistic centre in het 18th and 19th century. 

Santiago Millas is situated in the lower parts of het Maragato Region on a hight of 100 meters, in the foothills of the Toleno mountain (2184m). It is close to the Way of the St James - El Camino Pilgrimage route.

Location

  • Autovia/highwag A6 at 6 km
  • Astorga city centr 8 km
  • Leon 50 km
  • A Coruña 275 km
  • Madrid 320 km
  • Leon Airport 41 km.
  • Bezoek aan Leon

Follow us!

Book

For more information and reservation, contact us.

(987) 691 123

Ask for our possibilities for groups, weddings and events.

Online reservation