Maragatarita Kitchen

De Maragataria keuken
De Hospederia Guts Muths serveert typische streekgerechten, gebruik makend van verse producten uit de directe omgeving zoals het Cocido Maragato een slachtschotel evenals, konijn met kaneel en gestoofde kipHet restaurantje is  de weekends geopend  en gedurende de rest van de het jaar alleen voor diegenen die gereserveerd hebben en de logerende gasten.De comedor, een ruime zaal, was de oude rookkeuken waar vroeger de inwoners de worsten rookten en het brood bakten, de oude 200 jarige lemen bakoven bestaat nog steedsAls u een speciaal etentje of diner in een idyllische plek wilt vieren schroom dan niet om een tafel te reserveren, we hebben speciale tarieven voor groepen.El Cocide MaragatoDit is de meest traditionele schotel van Astorga en de streek la Maragteria de basis ingrediënten zijn minstens 7 vleessoorten. kool en kekkers. Het opmerkelijke van dit complete menu is dat dit andersom gegeten wordt eerst het vlees, dan de groenten en uiteindelijk de soep om te eindigen met het dessert natillas huisgemaakte vla.Het is een gerecht wat uren op het vuur staat  waar het vlees het eerst gekookt wordt om een sterke bouillon te trekken voor de soep. Daarna worden de kekkers toegevoegd de groenten worden apart gekookt.Tegenwoordig kan deze schotel uit  12 vleessoorten bestaan.Chorizo, oor , snoet. spek, bacon en schouderham van varken, kip, rib en kuits vlees van koe………….De beste kekkers zijn de Pico Pardal soort van de dorpen Valdeviejas, Quintanilla de Somoza y Piedralba de San Cristobal ze zijn klein en smelten als boter in de mond. Ze worden gegeten na het vlees en worden droog geserveerd in een aparte schaal naast de aardappelen en de kool. Als laatste de vermicelli soep gemaakt van de bouillon van het vlees en de kekkers .
De Hospederia Guts Muths serveert typische streekgerechten, gebruik makend van verse producten uit de directe omgeving zoals het Cocido Maragato, een slachtschotel evenals, konijn met kaneel en gestoofde kip.
Het restaurant is de weekends geopend en gedurende de rest van de het jaar alleen voor diegenen die gereserveerd hebben en de logerende gasten. De comedor, een ruime zaal, was de oude rookkeuken waar vroeger de inwoners de worsten rookten en het brood bakten, de oude 200 jarige lemen bakoven bestaat nog steeds.
Als u een speciaal etentje of diner in een idyllische plek wilt vieren schroom dan niet om een tafel te reserveren, we hebben speciale tarieven voor groepen.
El Cocide Maragato
Dit is de meest traditionele schotel van Astorga en de streek la Maragteria. De basis ingrediënten zijn minstens 7 vleessoorten, kool en kekkers. Het opmerkelijke van dit complete menu is dat dit andersom gegeten wordt, eerst het vlees, dan de groenten en uiteindelijk de soep om te eindigen met het dessert natillas huisgemaakte vla.

De Hospederia Guts Muths serves typical dishes from the area, using local products. The most traditional dish from La maragateria is El Cocide Maragato.

This recipe is a typical Spanish dish from a specific region in León which is known with the Spanish name of “maragatería”. This famous stew is composed of soup, chickpeas, cabbage (which can be changed for any other vegetable), potatoes and at least seven different kinds of meat. Contrary to the rest of stews, in this recipe the meat courses are served first (the normal is to serve the soup first, then the chickpeas with vegetables and finally the meat).

The mixture of the seven different types of meat is known with the Spanish name of “ración” or portion. To prepare the meat, you have to boil it slowly. Then you prepare the soup with this meat stock. Remember that the soup is served the last one. The vegetables and chickpeas are boiled separately, so the flavours are not mixed up.

The portion (or “ración”) has chorizo, Iberian pig’s snout and ears, shoulder, chicken, smoked meat, beef meat or chops. Meat is served in the first place. 

Chickpeas are usually from Valdeviejas, Piedralba de San Cristóbal or Quintanilla de Somozas. They are served in second place, together with the cabbage and the potatoes (normally fried or boiled) but in different plates.

To finish with this exquisite recipe, you can try any Spanish dessert from the area, such as custard, or the “maragato” sponge cake.

Follow us!

Book

For more information and reservation, contact us.

(987) 691 123

Ask for our possibilities for groups, weddings and events.

Online reservation